Miel cu verdeata si legume
Ingrediente
1.5 kg carne de miel
2 legaturi de usturoi
1 legatura de ceapa
2 linguri pesmet
2-3 ardei verzi
2-3 ardei rosii
sare
piper
cimbru
rozmarin
2-3 linguri ulei
vin rosu dulce
Mod de preparare
1.Speli carnea si o stergi cu un prosop.O intepi cu varful cutitului si o ungi cu grasime.
2.Condimentezi cu sare ,piper si cimbru si stropesti cu vin rosu dulce.
3.Separat ,cureti ceapa si usturoiul si le impletesti in asa fel incat sa formezi o plasa.Plasa de verdeata o asezi deasupra pulpei si o dai la cuptor aproximativ o ora.
4.Intre timp , cureti ardeii , ii speli , ii stergi si ii tai in felii potrivite.
5.Incingi plita si coci ardeii cateva minute pe ambele parti.Presari sare si ii acoperi cu un prosop.
6.Scoti tava din cuptor , iei plasa de usturoi si o arunci , iar de jur imprejurul pulpei asezi ardeiul copt.Acoperi tava cu capacul si o bagi in cuptor la o temperatura potrivita.
7.Stropesti din cand in cand cu vin si sosul din tava . Dupa ce s-a copt friptura , o servesti cu garnitura de ardei si o ornezi cu rozmarin proaspat.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu