Sa gatim de Sfintele Pasti !

Pasca



Ingrediente:

   400 gr faina alba
   80 gr zahar
   1/2 lingurita sare
   1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
   1 plic zahar vanilat 
   2 oua (la temperatura camerei)
   60 gr unt topit
   80 ml lapte (caldut)
   60 ml apa (calduta)


Umplutura :

 100 gr branza de vaci cremoasa
 30 gr zahar
 50 ml lapte
 1/2 baton vanilie
 1/2 lingura faina alba
 50 ml smantana pentru frisca
 1 ou mare


Mod de preparare :

  1. Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
  2. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit. Se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat si se framanta, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Deasupra se aseaza amestecul de faina.
  3. Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se imparte in doua bucati.
  4. Cu mainile se intinde o bucata foaie rotunda de 26 cm. Se aseaza intr-o tava rotunda de 26 cm diametru, cu hartie de copt pe fund.
  5. Restul aluatului se imparte in 2 sau 3 bucati. Se intind rulouri subtirele si lungi din aceste bucati. Se impletesc rulourile (daca ati facut 3) sau se rasucesc (daca ati facut 2). Se aseaza impletitura pe marginea tavii.
  6. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la crescut, la loc caldut, timp de 1 ora.
  7. Pentru umplutura se freaca branza cremoasa cu zaharul, miezul de vanilie, laptele si faina. Se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza cu un tel frisca batuta. Se incorporeaza la final albusul batut spuma, dar nu chiar asa tare incat sa stea pe tel.
  8. Se pune umplutura in centrul cozonacului crescut. Se unge pasca cu ou batut cu lapte.
  9. Se coace pasca, la 170C pentru 35-40 minute, pana e rumen deasupra. Se lasa la racit complet si abia apoi se poate felia.

                                                                   POFTA BUNA! 

 

 

 

 

 

 

 

Drob de miel  



Ingrediente:


 1,5 kg organe de miel (ficat, rinichi, splina,
  plamani, inima)
  3 leg. ceapa verde
  2 leg. usturoi verde
  3leg. marar
  3 leg. patrunjel
  4 oua crude
  4 oua fierte
  prapur de miel
  sare, piper
  condiment pentru drob( daca doriti)



Mod de preparare:

Se curata organele de pielite. Se taie in bucati si se lasa in apa rece 30 min pentru a se scurge tot sangele din  ele. Se pun la fiert in apa cu sare si inlaturam spuma.
Se pun ouale la fiert. Ceapa, usturoiul si verdeata se toaca marunt.
Maruntaiele fierte se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu verdeata tocata si cu ouale crude si adaugam sare si piper dupa gust.
Intr-o tava (de chec), unsa cu putin ulei  si tapetata cu putina faina, punem prapur-ul cu marginile iesite in afara. Umplem tava cu jumatate din compozitia de drob, punem ouale fierte, intregi  si adaugam restul compozitiei peste. La sfarsit se acopera cu prapur-ul.
Se baga la cuptor 40-45 de minute.
Dupa ce este gata, il lasam sa se raceasca si il taiem feli.

                                      Pofta buna!!!  


Niciun comentariu: