Garnituri

Cartofi Copti Cu Parmezan


          Ingrediente:

1,5 kg cartofi taiati in jumatate sau sferturi daca sunt mari
5 linguri ulei de masline
2 lingurite faina
100 g parmezan razuit
o mana de frunze de patrunjel tocate
4 frunze de rozmarin proaspat sau uscat (preferential)
sare si piper

 

        Mod preparare:

1.Se pun cartofii taiati intr-o cratita cu apa si sare si se fierb pentru cinci minute. Apoi se scurg si se toarna putin ulei de masline peste ei. 

2.Intr-un vas se amesteca faina cu parmezanul, patrunjelul, rozmarinul, sarea si piperul. Se adauga cartofii si se amesteca pana sunt acoperiti de aceste ingrediente.

3.Se pun cartofii intr-o tava in care am pus putin ulei de masline incins. Se introduce tava in cuptor si se lasa cartofii pana se rumenesc, se intorc si se lasa pana devin aurii si crocanti. Timpul de coacere e de 40 minute la temp 200 grade.

 Se servesc calzi!

 

 

 Pofta buna !!!

Niciun comentariu: