Sosuri

      

                                                      Sos wasabi


 Ingrediente:

- o jumatate de ceasca de apa
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi 

 

Mod preparare:

 1.  Ceapa verde trebuie sa o spalam foarte bine si sa inlaturam floricica si prima frunza de deasupra, dupa care o tocam  cat mai marunt.

2.Intr-un bol amestecam praful de wasabi cu apa pana cand obtinem o pasta fina dupa care adaugam uleiul si ghimbirul si continuam sa amestecam. Fara a ne opri din amestecat, adaugam sosul de soia, treptat. Cand am terminat cu acestea, trecem la adaugarea vinului. Asigura-ti-va ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi puteti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi. 

3. Folositi sosul astfel obtinut peste mancare si bucurati-va de gustul si savoare aparte a acestuia.




                                                                                       POFTA BUNA!

Niciun comentariu: